Siirry suoraan sisältöön

Häkkilän kesäteatteri mukaviin kesähetkiin

Häkkilän kesäteatteri Toholammilla

Toholammilla sijaitseva Häkkilän kesäteatteri sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Lestijoen varrella. Se on mukava ja historiallinen paikka viettää aikaa teatterin merkeissä. Historiallisista rakennuksista löytyy kaksi aittaa, jotka on rakennettu jo 1700-luvulla. Alueella sijaitsee myös Häkkilän vanha kansakoulu sivurakennuksineen. Perillä teatterivieraita odottaa katettu ja mukava 220-paikkainen katsomo, jossa eivät pienet kesäsateet haittaa. Mikäli näytteleminen kiinnostaa, haetaan Häkkilän kesäteatteriin jatkuvasti uusia kykyjä.

Häkkilän kesäteatteri matkailuvalttina

Häkkilän kauniissa ympäristössä on toteutettu useita teatteriesityksiä vuosittain. Ympärille levittäytyvät laajat vehreät peltoaukeat, jotka luovat mielikuvan mukavasta maalaisidyllistä. Teatteria on vuodesta 1996 ylläpidetty Tohotuliteatteriyhdistys ry:n ansiosta. Teatterissa on esitetty monta suosion saavuttanutta näytelmää. Esitykset, kuten Jo valkenee kaukainen ranta, Tukkijoella sekä Väärinkäsityksiä ovat saaneet teatteriväen lähtemään Toholammille vähän kauempaakin.

Suomessa kesäteatterit ovat suosittuja ja usealla paikkakunnalla niihin panostetaan entistä enemmän. Suomalaisia kuvataan hulluna teatterikansana, joka täyttää katsomot vuosi toisensa jälkeen. Kesäteatteri voi olla myös hyvä matkailuvaltti, joka tuo paikkakunnalle ihmisiä muualta. Luonto, valo ja kesä ovat pettämätön yhdistelmä, joka tehoaa vuodesta toiseen. Katsojien lisäksi teattereihin löytyy helposti innostuneita esiintyjiä.

Mistä kesäteatterin suosio johtuu?

Monessa kesäteatterissa esiintyjien joukosta löytyy niin ammattilaisia kuin harjoittelijoitakin. Teatteriesitykset ovat suosittuja, koska usein niissä käsitellään vaikeitakin yhteiskunnallisia asioita hauskalla tavalla. Huumori ja nauru kuuluvat keskeisenä osana kesäteatterin tarjontaan. Monelle kesäteatterissa käynti on harrastus tai perinne, jota vaalitaan tarkasti. Kesäteattereissa on odotettavissa huikeita seikkailuja, draamaa ja rakkautta.

Avainsanat: