Kesäteatterit ovat loistava vaihtoehto rantalomalle tai pelaamiselle

Kesäteatterit ovat hyvä tapa viettää kesäpäivä

Kesäpäivät tai jopa syksy- tai kevätpäivät kuluvat vapaa-ajan osalta monilla joko rannalla tai mökillä löhöillen tai vain kotipihassa pelaillen. Joskus on kuitenkin loistava vaihtoehto keksiä jotain tavallisuudesta poikkeavaa, kuten lähteä kesäteatteriin. Kesäteatterit ovat loistava tapa viihtyä raikkaassa ulkoilmassa jopa sadesäällä. Lisäksi teattereita löytyy lukuisilta paikkakunnilta. Esimerkiksi kesäteatteri Turku tarjoaa katsomon ylle katoksen, jolloin sadekaan ei haittaa teatteriesityksen katsomista.

Komediateatteri Arena on loistava vaihtoehto teatteriesityksille vuoden ympäri, mutta lämpöisinä kesäpäivinä on usein mukavampaa nauttia esityksistä raikkaassa ulkoilmassa ja kauniissa maisemissa. Onneksi kesäteatterit ovat Suomessa hyvin yleisiä ja niitä löytyy Helsingin seudun lisäksi lukuisilta paikkakunnilta.

Komediateatteri arena

Helsingissä tai sen lähettyvillä asuvat voivat suunnata kesäisin kaupungin ja lähialueiden kesäteattereihin, mutta myös Hämeentielle, jossa sijaitsee komediateatteri arena. Sisänäyttämö sijaitsee Arenan talossa historiallisessa torimiljöössä. Paikan ohjelmistoon kuuluu niin komediaa ja stand upia kuin myös musikaaleja, kotimaisia kantaesityksiä ja konsertti-iltoja.

Monet muut kesäteatterit Helsingissä sijaitsevat kuitenkin ulkotiloissa, mitä kauniimmissa kesämaisemissa. Esimerkiksi Taivallahden kesäteatteri sijaitsee Hietarannan uimarannalla ja Tervasaaren kesäteatteri satama maisemissa Tervasaarenkankaalla ja Ryhmäteatteri Suomenlinna Helsingin historiallisessa Suomenlinnassa. Helsingissä riittää myös monia muita kesäteattereita, joista jokainen löytää itselleen sopivan tarjonnan ja sijainnin.

Kesäteatterit Suomessa

Monet Suomen kesäteattereista tarjoavat hauskan tai mielenkiintoiset tarjonnan lisäksi myös upeat ja kesäiset puitteet. Tutustu esimerkiksi seuraaviin upeissa maisemissa sijaitseviin teattereihin.

  • Häkkilän kesäteatterilla on luonnonkaunis miljöö
  • Mäntyrannan kesäteatteri on kaunis ja katettu
  • Krekilän myllyn teatteri tarjoaa upeat puitteet
  • Pyynikin kesäteatterilla on pyörivä katsomo järvimaisemissa
  • Ruissalon teatteri sijaitsee Ruissalon Kansanpuistossa meren rannalla

Kesäteatteri Turku

Turussa toimii peräti kaksi teatteria, jotka järjestävät monipuolista ohjelmaa kesäisin. Kesäteatteri Turku Vartiovuorella on jo vuonna 1928 perustettu teatteri, joka on erikoistunut koko perheen näytelmiin. Sitä pitää yllä Turun Työväen Teatterin Kannatusyhdistys ja sen katsomo on katettu. Istumapaikat ovat numeroituja ja jokaisessa paikassa on myös selkänoja.

Kesäteatteri Turku Samppalinnanmäellä taas on keskittynyt erityisesti musikaaleihin ja musiikkinäytelmiin ja sen ohjelmisto toteutetaan täysin ammattilaisten voimin. Teatterin omistaa Samppalinnan Kesäteatterin Kannatusyhdistys ry, ja se sijaitsee upeissa puitteissa 1860 valmistuneen tuulimyllyn lähistöllä. Mylly on nykyään yksi kaupungin nähtävyyksistä. Aivan lähistöllä, Aurajoen rannalla, sijaitsee myös Turun kaupunginteatteri, joka tarjoaa näytöksiä sisätiloissa.