Komedia elokuvat


Komedia elokuvat

Komedia elokuvat ilahduttavat jokaista

Komedia on takuulla kaikille tuttua viihdettä myös elokuvan muotona. Lähes jokainen on varmasti katsonut useamman komediaelokuvan tai -sarjan elämänsä aikana. Komedioiden suosion takana on myös niiden helppo saatavuus, sillä niitä on ostettavissa lukuisista kaupoista sekä netistä. Elokuvilla onkin myös se etu komedianäytelmiin verrattuna, että niitä voi katsella helposti omalta kotisohvaltaan käsin milloin tahansa vain itse haluaa. Komedia näyttelijät ovat usein myös monille tuttuja kasvoja, jonka perusteella moni valitseekin usein katsomansa elokuvat. Niitä riittää myös lukuisista eri aiheista ja tyylisuunnista toiseen, minkä vuoksi niiden joukossa on runsaasti valinnanvaraa.

Komediasarja on hyvin yleinen viihdemuoto myös komediaelokuvan lisäksi. Niin komediaelokuvat kuin -sarjatkin voivat olla yleiseltä tyyliltään hyvin samankaltaisia. Komedia elokuvat eivät kuitenkaan ole niin usein tilannekomedioita kuin sarjat.

Komediasarja on vaihtoehto elokuvalle

Erilaiset komediasarjat ovat hyvin tuttuja TV:stä. Ne ovat tyypillisesti noin puolen tunnin mittaisia jaksoja, joissa esiintyvät samat tutut hahmot. Niissä on myös tyypillisesti jaksosta toiseen jatkuva juoni, joka yhdistää jaksot yhdeksi tarinaksi.

Sarjat voivat olla esimerkiksi sketsisarjoja, tilannekomedioita, satiirisarjoja tai draamakomedioita. Esimerkiksi Pikku-Britannia on tyypillinen sketsisarja, Noin viikon uutiset taas satiirisarja ja Skins – liekeissä draamakomediasarja. Esimerkiksi Miehen puolikkaat on taas hyvä esimerkki tyypillisestä tilannekomediasta. Sarjatyyppi on hauska ja koominen ohjelmatyyppi, jonka jokaisella jaksolla on onnellinen loppu, jossa jakson tilanne normalisoituu seuraavaa jaksoa varten.

Komedia elokuvat saavat rentoutumaan

Suomalaista komediaa

Suomessakin on tuotettu niin monia komediaelokuvia kuin sarjojakin. Kaikille suomalaisille tuttuja suomalaisia komediaelokuvia ovat etenkin Kummeli-, Pekka ja Pätkä- sekä Uuno Turhapuro -elokuvien sarjat. Suosittuja suomalaisia romanttisia komedioita ovat taas esimerkiksi naisista, miehistä ja jalkapallosta kertova FC Venus, sekä saippuaoopperan tuotantoryhmän maailmaan sijoittuva Saippuaprinssi-elokuva.

Erilaisia suomalaisia komediasarjoja riittää myös moneen makuun. Esimerkiksi Pasila on suomalainen humoristinen animaatiosarja, joka käsittelee satiirisesti Pasilan poliisien arkea. Onnela taas on suomalainen draamakomediasarja, joka perustuu ruotsalaiseen Onnea onkimassa -sarjaan. Sarjassa perheiden ongelmat paisuvat absurdeiksi porvoolaisella porvariston asuinalueella. Itse valtiaat taas on poliittinen satiirisarja, jossa animaatiohahmot parodioivat suomalaisia poliitikoita.

Komedia elokuvat sopivat usein myös lapsille

Komediateatteri Arena ja komedia elokuvat

Helsingin komediateatteri arena eli Suomen Komediateatteri on loistava vaihtoehto komedian ystäville, mikäli komediaelokuvat eivät kiinnosta. Teatterin tiloissa nähdään niin erilaisia komedioita kuin esimerkiksi musiikkiesityksiäkin. Tämä Komediateatteri Arenan nettisivusto tarjoaa runsaasti tietoa teatterin tarjoamista komediaesityksistä ja muusta viihteestä – myös teatterin ulkopuolelta. Komedia elokuvat eivät kuulu teatterin valikoimiin, mutta sen sijaan se viihdyttää esimerkiksi suomalaisilla kantaesityksillä ja mielenkiintoisilla ensi-illoilla, joita on vähintään kaksi vuodessa.

Ne, joita kiinnostavat komedia elokuvat voivat suunnata kuitenkin teatterin tai kotisohvan sijaan myös elokuvateattereihin, joita löytyy lukuisilta paikkakunnilta. Komedia näyttelijät ovat lisäksi usein monille erittäin tuttuja kasvoja ja moni saattaakin suosia jo sen vuoksia juuri elokuvaviihdettä. Monilla on nimittäin omat suosikkinäyttelijänsä, joiden elokuvia erityisesti suosii. Olipa oma maku millainen tahansa, jokaiselle löytyy sopivaa komediaviihdettä joko elokuvateattereista, teatterista tai omalta kotisohvalta käsin.