Suomalaisia komediasarjoja


Suomalaisia komediasarjoja

Suomalaisia komediasarjoja löytyy moneen lähtöön

Suomalaiset sketsisarjat ovat aivan omaa luokkaansa. Pulttibois, Kummelit, Jopet Show ja monet muut, joita on katseltu iltaisin perheen parissa sohvan uumenissa ja naurettu kippurassa. Edelleen sama komedia puree ja uusia sketsisarjoja tehdään jopa suorana, josta Putous on hyvä esimerkki. Suomalainen huumori on usein kuivaa ja sarkastista, eikä se ehkä uppoa kaikille. Tyylejä on kuitenkin todella paljon erilaisia kevyestä hassuttelusta, kuivaan sarkasmiin ja ylilyövään hullutteluun, että voisi kuvitella jokaiselle löytyvän jotain, joka saa suupielet värisemään ylöspäin. Lue lisää, niin kerromme enemmän tästä suomalaisesta mestarillisesta taiteenmuodosta, jota komediaksikin kutsutaan.

Suomalaisia komediasarjoja löytyy niin paljon, ettei niitä voi kaikkia äkkiä luetellakaan. Kotimainen komedia on kautta aikojen ollut suomalaisille tärkeä juttu ja hyvä niin. Ihmiset kaipaavat naurua, sillä nauru pidentää ikää.

Kotimainen komedia antaa iloa

Leppoisampaa komediaa edustaa esimerkiksi kuusiosainen maalaiskomediasarja, johon kuuluu muun muassa Mooseksen perintö. Se kertoo P.A Turpeisen ja muiden Kuusniemeläisten edesottamuksista rennolla ja hauskalla otteella. Perinteistä sketsihuumoria tarjoilleet Kummeli, Lapinlahden linnut ja vaikkapa Peteliuksen ja Kallialan tuotannot ovat yhtä hauskoja.

Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Joillekin puree paremmin nykyaikaisemmat vitsit, joita esittää ainakin Justimus, Kumman kaa sekä Keihäsmatkat. Mikäpä näitä loistoteoksia on katsellessa sohvalla iltaisin tai vapaapäivinä ja nauraa parempi mieli itselleen. Eräänlaista kulttuuria tämäkin, eli komediakulttuuria, jota halutaan vaalia. Vaikka joskus onkin tullut myös ylilyöntejä, se ei haittaa. Ainakin nämä muistetaan.

Suomalaisia komediasarjoja on mukava katsella ystävien kanssa

Sarjojen tutut ja rakkaat näyttelijät

Näyttelijän työtä kun katsoo, on helppo unohtaa, että hän on roolinsa ulkopuolella jotain aivan muuta. Meille katsojille Matti Ristinen onkin helposti Pirunpellosta tuttu Tommi tai Kauppaneuvos Paukkuna tunnettu Matti Tuominen. Se kertoo vain siitä, kuinka hyvin näyttelijä on roolinsa ottanut haltuun ja katsojalta unohtuu, että hän esiintyy.

Siinä missä sarjat jatkavat hauskuuttamistaan jakso jaksolta, komedia elokuvat kertovat tarinan noin parissa tunnissa alusta loppuun. Ne voivat olla perus idealtaan mitä tahansa ja se höystetään komedialla kevyemmäksi. Suomalainen Napapiirin sankarit kertoo parisuhteista ja melko vakavistakin asioista huumorin varjolla, mikä toimii todella hyvin. Tätä elokuvasarjaa onkin tehty kolmen eri elokuvan verran.

Suomalaisia komediasarjoja on mukava katsella ystävien kanssa

Suomalaisia komediasarjoja vai -teatteria?

Suomalaiset sketsisarjat viihdyttävät sateisena iltana sohvan pohjalla rennosti oleillen, mutta mitä jos joskus kokeilisi kuinka komediateatteri arena viihdyttää? Myöskin yhtä laadukasta, mutta hieman intensiivisempää on katsoa lavalla esiintyviä tähtiä, sekä olla ehkä vuorovaikutuksessakin heidän kanssaan. Suomalaisia komediasarjoja voi katsella milloin vain, teatteri on aivan eri luokkaa oleva kokemus. Jokainen esitys on omanlaisensa ja se tunnelma, joka teatterin valtaa, kun tapahtuukin jotain yllättävää. Sitä voi vain hämmästellä näyttelijöiden kykyä pysyä tilanteen tasalla.

Suomalaiset sketsisarjat ovat saavuttaneet melkoisen aseman ja sitä ei hevillä heiluteta. Vaikka komediateatteri loistavaa viihdettä onkin, kyllä nämä jo 1960-luvulta alkaneet, kenenkäs muunkaan kuin itsensä Spede Pasasen alkuun panemat sarjat, ovat tulleet jäädäkseen suomalaisten sydämiin. Spede Showsta Biisonimafiaan asti, antaa naurun vain raikua ja ilon levitä televisionkin välityksellä jokaiselle katsojalleen.