Suositut sketsisarjat Suomessa

Sketsisarjat suoratoistopalvelussa.

Sketsisarjat ovat mitä loistavinta viihdettä ja sopivat usein hyvin monen ikäisille. Suomessa on tarjolla niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin sketsisarjoja, joita on nähtävillä monilla tavoilla – esimerkiksi TV:ssä, maksullisissa suoratoistopalveluissa sekä YouTubessa ja muissa somen kanavissa. Sketsit sarjana tarjoavat katsottavaa ja naurettavaa pitkäksi aikaa. Monelle katsojalle onkin tullut jopa rutiini päivittäisen tai viikoittaisen sketsijakson katsomisesta päivän piristyksenä.

Sketsisarjat jokaiseen makuun

Suosituimpiin suomalaisiin sketsisarjoihin kuuluu esimerkiksi 2010-luvun Biisonimafia, joka on samannimisen sketsiryhmän alun perin nettiin ja myöhemmin televisioon tekemä sarja. Ohjelman takaa löytyy samoja tekijöitä kuin suositun Duudsonit-sarjan takaa. Sarjan hahmoina ovat muun muassa Jake ja Kake Kukkonen. Nämä veljekset myyvät usein tavalla tai toisella romua Röpöselle huonoja kauppoja tehden.

Suosittuja suomalaisia komediasarjoja ovat myös muun muassa Siskonpeti ja Ketonen & Myllyrinne. Siskonpeti on vuosina 2014–2017 esitetty sketsisarja, jonka jokaisella jaksolla on jokin teema. Ketonen & Myllyrinne on vuosina 2006-2010 esitetty TV-sarja, joka on saanut suosiota myös YouTubessa. Sarjassa hauskuuttavia hahmoja ovat muun muassa Setämies, Naikkarin chat-vetäjä Siisti-Jartsa ja luomuteurastaja Tuomas Murtomäki.

Uudempia komediasarjoja

2020-luvun sketsisarjoihin kuuluu esimerkiksi Putous, jota on esitetty TV:ssä jo vuodesta 2010 alkaen. Ohjelmassa näyttelijät esittävät sketsejä puolentoista tunnin ajan suorassa TV-lähetyksessä. Osa sketseistä on nauhoitettu etukäteen, mutta näyttelijät joutuvat esiintymään myös improvisoiden. Olennainen osa tätä ohjelmaa on Vuoden sketsihahmo -kilpailu.