Mr Bean lomailee

Mr. Bean

Mr. Bean on varmasti lähes jokaiselle tuttu nimi, sillä tämän herran tähdittämät elokuvat ovat olleet valtavan suosittuja myös Suomessa monia vuosia. Mr. Bean on nähty sekä elokuvissa että sarjassa. Mr Bean lomailee on elokuva, joka ilmestyi vuonna 2007. Sen pääosaa esittää Mr. Bean -hahmona tunnettu Rowan Atkinson. Se on toinen Mr. Bean -elokuvista. Ensimmäinen elokuva on vuonna 1997 julkaistu Bean – äärimmäinen katastrofielokuva.

Mr Bean lomailee tarjoaa mokia ja naurua

Mr Bean Holiday -elokuva alkaa siitä kun Mr. Bean voittaa arpajaisista matkan Rivieralle Etelä-Ranskaan. Lisäksi hän voittaa videokameran sekä 200 euroa matkarahaa. Lisäksi herra sekaantuu vahingossa kidnappaustapaukseen, jossa ihmisten henkilöllisyydetkin menevät vähän sekaisin. Kuten moni saattoi jo arvata, tästä matkasta tulee hyvin hauska eikä mokailuilta vältytä Mr. Beanin muiden elokuvien ja jaksojen tapaan.

Mr. Bean aiheuttaa elokuvassa tahattomasti kaaosta, minne ikinä hän meneekin. Hän esimerkiksi tulee erottaneeksi romanialaisen isän tämän jo junaan astuneesta pojasta, jolloin hänen on keksittävät keino saattaa poika takaisin isän luo. Se ei suju ilman mutkia, sillä hän ja poika eivät puhu samaa kieltä. Elokuvan tapahtumat huipentuvat Mr. Beanin videopäiväkirjan riehakkaaseen esitykseen Cannesin elokuva -festivaaleilla.

Mr Bean Holiday sopii koko perheelle

Mr Bean lomailee on hulvaton elokuva lähes koko perheelle. Tosin perheen kaikista pienimmät jäsenet eivät vielä varmasti ymmärrä elokuvaa tai etenkään osaa lukea sen suomenkielisiä tekstityksiä. Isommat lapset, teinit ja aikuiset nauttivat kuitenkin varmasti elokuvaa. Ehkä jopa löysin rantein ohjattu elokuva on aurinkoinen koko perheen elämys, joka huvittaa varmasti kaiken ikäisiä moneen kertaan elokuvan aikana.

Mr Bean lomailee on jo yli 10 vuotta vanha elokuva, joten sitä ei yleensä ole nähtävillä esimerkiksi elokuvateattereissa. Elokuva on kuitenkin hyvin saatavilla DVD:nä tai suoratoistopalveluissa kuten Netflixissä. Elokuvan voi myös esimerkiksi vuokrata suoratoistopalveluista, jotka tarjoavat vuokrattavia elokuvia.

Mr. Bean -elokuvat ovat loistavaa ajanvietettä

Mr. Bean -elokuvat ovat loistavaa ajanvietettä niille, jotka haluavat viihtyä, nauraa ja unohtaa hetkeksi harmaan arjen. Uusia Bean -elokuvia ei kuitenkaan ole tehty Mr. Bean lomailee -elokuvan jälkeen, joten tämän herran ystävät eivät luultavasti saa uutta katseltavaa itselleen. Mikäli vanhoihin elokuviin ja jaksoihin kyllästyy, kannattaa pitää tauko ja kokeilla vaikkapa pelaamista Come On -kasinolla. Pienen tauon jälkeen elokuvat ja sarja jaksavat usein naurattaa entiseen tapaan.

Rowan Atkinson esiintyy myös katselijoita samaan malliin naurattavissa ja hulvattomissa Johnny English -elokuvissa. Moni Mr. Beanin ystävä pitääkin paljon myös näistä elokuvista. Niiden hauska agenttihahmo pohjautuu televisiomainoksissa esiintyneeseen Rowan Atkinsonin esittämään salaiseen agenttiin. Elokuvasarjaan sisältyy tähän mennessä kolme elokuvaa.

Mr Bean lomailee on klassikko

Mr Bean lomailee on klassikkoelokuva, joka jokaisen komedioiden ystävien tulisi nähdä. Elokuva kannattaa siis ottaa ehdottomasti katselulistalle, mikäli ei ole vielä nähnyt sitä. Elokuvan voi katsoa hyvin, vaikka ei olisi nähnytkään aiempaa Mr. Bean -elokuvaa tai edes seurannut sarjan jaksoja. Elokuvan juonessa on siis helppo pysyä mukana.

Elokuvan suosiosta kertoo paljon myös se, että se teki Suomessa vuoden 2007 parhaan ensi-iltaviikonlopun tuloksen. Tämä elokuva keräsi ensi-iltaviikonloppunaan 56 964 kävijää ja yli 450 000 euron lipputulot. Tämä oli tuolloin kaikkien aikojen paras komedia-avaus.

Mr Bean lomailee on yhä valtavan suosittu elokuva, vaikka sen julkaisusta on jo toistakymmentä vuotta aikaa. Monen mielestä Mr. Bean -elokuvat eivät vanhene koskaan vaan vanhimpiakin jaksoja ja elokuvia jaksaa katsella vuodesta toiseen. Elokuvan nyt jo vanhan julkaisuajankohdan ei kannata antaa siis hämätä. Elokuva naurattaa nykyaikana aivan samalla tavalla kuin julkaisuvuonaankin.