Kyllä isä osaa -elokuva pian valkokankaalla

Kyllä isä osaa -elokuva pian valkokankaalla

Kuinka moni muistaa vielä Tamperelaisen taksikuskin perheen, joka kohelsi vauhdikkaasti TV-sarjana jo 30 vuotta sitten? Se nauratti silloin ja kohellus naurattaa edelleen. Eikä vähiten siksi, että Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa maaliskuun lopussa. Elokuva on siitä mielenkiintoinen, että vanha tuttu näyttelijäkaarti on omissa rooleissaan. Aiotko katsoa sen?

Mitä tapahtui ennen kuin Kyllä isä osaa -elokuva sai alkunsa?

Ennen kuin katsotaan tarkemmin, mitä Kyllä isä osaa -elokuva tarjoaa tämän päivän katsojalle, kurkistetaan hiukan 30 vuoden taakse ja mitä tapahtui 1990 -luvulla. Silloin Kyllä isä osaa -komedia hauskuutti suomalaisia usean osan voimin.

Silloisen perheen lapset ovat jo aikuisia, mutta jo silloin isän koheltaminen sai myös hitusen verran järkevämmät lapsetkin pyörittelemään päätään kommellusten tiimellyksessä. Perhe puhui koko ajan eikä komedian osat ainakaan kärsineet hiljaisuudesta. Sen katsomisen aikana Sanuli -tehtävän ratkaiseminen tuskin olisi onnistunut.

Komedian juoni oli hyvin yksinkertainen, sillä se perustui taksikuski isän keksintöihin, mutta usein ne jäivät puolitiehen tai loppu ei ollut kovin onnellinen. Muu perhe ei välttämättä edes pysynyt perässä kaikkien oivallusten kohdalla.

Roolitus oli napakymppi

Komedian rooleissa nähtiin isänä Tom Lindholm, äitinä Tuija Ernamo ja lapsina Maiju Jokinen sekä Jarno Jokinen. 30 vuotta sitten myös mummo oli vielä perheen arjessa mukana ja sen rooli veti läpi suvereenisti Anja Räsänen. 

Perheen tapahtumiin saattoi itsekin samaistua sen esittämisen aikoihin vuosina 1994-95. Perheen käytössä oli tuon ajan suosittu auto Lada eikä se välttämättä ollut mikään huippumoderni. Perhe kitkutteli pienillä tuloilla, mutta isoilla ideoilla.

Kyllä isä osaa -elokuva on vain jatkoa tälle komediasarjalle. Tilanne on vain muuttunut siten, että vanhemmat ovat eläkeiässä ja aikuistuneet lapset palaavat kotinurkille. Mummoa ei enää ole, mutta sama vauhti on päällä kuin aikaisemminkin.

Kyllä isä osaa -elokuva vie muistoihin

Kun elokuvan ensimmäinen traileri ilmestyi vuoden 2023 joulukuussa, ei sitä voinut hymyilemättä katsoa. Sama meno on päällä kuten ennenkin ja rooleissa puhutaan yhtä paljon kuin aikaisemmin. Fiilis oli hyvä, sillä se herätti muistoja niin paljon, että oli pakko käydä katsomassa muutama jakso vanhaa komediasarjaa.

Vaikka perheen isän näyttelijä Tom Lindholm on jo aiemmin todennut sarjasta, että ‘aikansa kutakin’, niin eipä miestä tarvinnut juurikaan suostutella uuden elokuvan tähdeksi. Hän toteaakin, että vanhan ‘perheen’ näkeminen teki hyvää ja siitä olikin helppo lähteä työstämään elokuvaa.

Haasteita toi uskomaton määrä repliikkejä, joita sai toden teolla opetella. Toisaalta, se onkin yksi syy, miksi katsojan mielenkiinto pysyy koko elokuvan ajan koossa. Elokuvaa ei tarvitse kuin kuunnella ja katsoa, niin koko tunnelma välittyy käsinkosketeltavaksi. Aihettahan on käsitelty myös Komediateatteri Arena -tyyppisissä teattereissa.

Kyllä isä osaa -elokuva elokuvateattereihin maaliskuussa

Nyt eletään maaliskuuta eikä mene enää montaa päivää, kun elokuva on ensi-illassa. Se tapahtuu 26.3. ja voikin olla varmaa, että se saa innostuneen väen liikkeelle. Monissa perheissä silloiset lapset ovat jo aikuisia ja muistavat hyvin tämän tv-perheen.

Ei siis ole ihme, jos nämä nykyään suunnilleen 40 iässä olevat menevät sen katsomaan ja vievät jälleen lapset mukanaan. Eihän tästä perheestä voi olla tykkäämättä, sillä siihen samaistaa itsensä niin nopeasti. Huusholli ei välttämättä ole tiptop, joten ei tarvitse itsekään hävetä omia sotkujaan. 

Joten kohta on luettavissa lööpistä, miten suuren suosion Kyllä isä osaa -elokuva tulee saamaan ja miten siihen katsojat reagoivat. Jäämmekin odottamaan sitä mielenkiinnolla.