Siirry suoraan sisältöön

Arvo Myllymäki on sotavangin lapsi ja kirjailija

Arvo Myllymäki on sotavangin lapsi, emeritusprofessori ja kirjailija

Arvo Myllymäki on joillekin tuttu ukrainalaisen sotavangin lapsena, toisille korkeasti koulutettuna kirjailijana. Myllymäen koulutustaustasta löytyy niin merkonomin, sosionomin kuin hallintotieteiden tohtorin tutkinnot. Työurallaan hän on muun muassa toiminut Turun läänissä apulaisverosihteerinä, -tarkastajana ja tilintarkastajana, Tampereen evankelis-luterilaisen seurakuntien talousjohtajana, sekä lopulta Tampereen yliopistossa julkisoikeuden professorina, josta eläköityi emeritus-nimikkeen kera. Monipuolisen ja kunnioitettavan työuran lisäksi Myllymäellä on myös kiinnostava tausta ja kiinnostava on myös hänen tietokirja- ja romaanituotantonsa.

Arvo Myllymäki on monipuolinen kirjailija

Arvo Myllymäen teoksiin kuuluvat mm. vuonna 2013 julkaistu tietokirja sotavankileiristä, Kurileiri, 2019 julkaistu historiallinen romaani Mies isänmaan takapihalla, 2016 julkaistu Kytköksiä ja katkoksia-romaani sekä vuoden 2018 Uuno Hannulasta kertova tietokirja Punamultamies. Myllymäen tuotantoon kuuluu lisäksi tietokirjoja omalta hallinnon koulutusalaltaan, esimerkkeinä teokset vuodelta 2000 Finanssihallinto-oikeus sekä vuodelta 2010 Suomen pääministeri.

Myllymäki on kirjailijan roolin lisäksi itsekin päässyt päähenkilöksi kameran eteen elokuvaprojektiin, joka kertoo hänen omaa tarinaansa. Matka isän luo dokumenttielokuva kertoo Myllymäen matkasta tapaamaan etsintöjen jälkeen löytyneen isänsä perhettä. Isän kohtaamista ja etsintöjä Myllymäki käsittelee myös vuonna 2011 ilmestyneessä esikoisromaanissaan, josta on lisäksi tehty teatteriversiointi vuonna 2016.

Kuortaneen pojasta kirjailijaksi

Emeritusprofessori Myllymäki syntyi Kuortaneella, josta on päätynyt elämänsä mittaan opiskeluiden ja töiden myötä Tampereelle, Turkuun, Lappiin, Vaasaan ja Ouluun. Nykyisin Myllymäki viettää eläkepäiviään Muoniossa ja hänen uusin teoksensa on ilmestynyt juuri, vuonna 2021 ja se on nimeltään Niin kaukana on ikäväsi maa.

Avainsanat: